Backlinks kopen blijft populair

donderdag 22 maart 2012

Backlinks kopen

Is het verstandig om backlinks te kopen? Is een vraag die vaak gesteld wordt. Het gaat hier vaak om het feit of de backlinks daadwerkelijk van waarde zijn voor jouw site. De links moeten op pagina's staan met relevantie informatie en daarbij is een backlink vele male effectiever wanneer hij van een goed gewaardeerde pagina komt.
SEO optimalisatie

Een goed gewaardeerde pagina krijgt bij google een pagerank, maar is natuurlijk ook te herkennen aan de positie in de zoekresultaten. Wanneer een website hoog scoort in de zoekresultaten van een zoekmachine dan is dit een nuttige backlink. Nuttige backlinks zijn essentieel om hoog te komen in de zoekmachine resultaten.
Backlinks kopen?


De meeste backlinktools en backlink aanbieders maken gebruik van kwantitatieve links die zeker effect hebben, maar niet zoveel als je zou willen. De basis voor een goede website is altijd de on site SEO en daarna pas de off site SEO. Deze twee termen worden veel gebruikt in de zoekmachine optimalisatie en zijn ook van essentieel belang. Er zijn gevallen van websites die zoveel backlinks hebben opgebouwd dat ze op zoektermen te vinden zijn, terwijl de zoekterm helemaal niet voorkomt in de content. Dit is een duidelijk geval van off site SEO.
Off site vs On site SEO


Wat is on site SEO?
Bij on site SEO kijk je naar de eigenschappen van je eigen website en probeer je die te optimaliseren voor de zoekresultaten. Zo moet er gedacht worden aan:
  • Tags
  • Titles
  • Headers
  • Zoekwoord dichtheid
  • Meta informatie
  • Links(zowel intern als extern)
  • En een hoop andere zaken
Wanneer de on site SEO optimaal is zullen er niet veel backlinks nodig zijn om hoog te scoren in de zoekresultaten.

Wat is off site SEO?
Bij off site SEO wordt er vaak gedacht aan links plaatsen en je website laten indexeren(google, yahoo). Indexeren is mogelijk door je aan te melden bij zoekmachines. Hier zijn natuurlijk ook backlinktools voor die van alles beloven, maar of dit ook echt werkt? Vaak wordt massa als spam gezien en helemaal wanneer duizenden mensen via de zelfde IP-adressen hun links spammen, dus dit is af te raden. De beste methode blijft geduld en nuttige backlinks, zodat uw site van hoge kwaliteit blijft. 

Bron: backlinks kopen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten